FAQ

Veelgestelde vragen over videoverslagen en live-beelden

Op welk moment kan/moet ik inloggen om een vergadering te volgen?

U kunt gedurende een vergadering op elk willekeurig moment inloggen. U hoeft hiervoor niet voor aanvang van de vergadering naar de website te gaan en de viewer op te starten. Dat kan ook tijdens een lopende vergadering.

Ik hoor niets. Hoe kan dat?

Controleer of het volume (te) zacht of op "mute" staat en zet het geluid harder of schakel de "mute"-functie uit.

Het beeld van het videoverslag hapert. Waar ligt dat aan?

Het videobeeld kan gaan haperen als de internetverbinding niet voldoende snelheid heeft om de videobeelden te downloaden. Controleer of de internetverbinding correct werkt. Sluit andere programma's af (op de eigen PC of in het lokale netwerk) die veel internet-capaciteit gebruiken.

Hoe kan ik navigeren tussen de video- of audioverslagen van verschillende bestuursorganen?

Achter de tekst "U bent hier:" kunt u de route zien die u gevolgd hebt langs de webpagina's om bij een videoverslag te komen. Wilt u een ander videoverslag raadplegen, klik dan op "Vergaderingen" en kies de gewenste vergadering.

Moet ik de hele vergadering bekijken om een specifiek agendapunt te kunnen bekijken?

Om een specifiek agendapunt als videoverslag te bekijken hoeft u niet een hele vergadering te bekijken. Ga naar "Vergaderingen". Selecteer het bestuursorgaan en kies de desbetreffende vergadering. U klikt het agendapunt aan dat u wilt zien. Naast de video- of audiospeler verschijnen dan alle sprekers die tijdens het agendapunt aan het woord zijn geweest. Zo kunt u ook nog naar bijdragen van specifieke sprekers kijken.

Wat betekenen "fragmenten" (onder audio-/videospeler) bij een agendapunt in het videoverslag?

Wanneer er tijdens het agendapunt een schorsing/pauze is, is het agendapunt (in het geluidsbestand) in 2 of meerdere fragmenten verdeeld. Zo hoeft u niet te kijken naar de pauze-minuten.

Aan het einde van het agendapunt stopt het beeld en het geluid. Hoe kan dat?

Het agendapunt is afgelopen. U kunt op het volgende agendapunt klikken.

Hoe snel is het videoverslag van een vergadering beschikbaar?

Tijdens een vergadering is de vergadering live te bekijken, een dag na de vergadering is de vergadering op agendapunten geïndexeerd.